Meditatie naar innerlijke vrede

Meditatie naar innerlijke vredeMeditatie naar Innerlijke vrede. Wie verlangt hier niet naar en hoe en waar vind je innerlijke vrede? In eerste instantie vind je die gemoedsrust, die diepe vrede in jezelf. Als alles naar jouw gevoel helder en beheersbaar is en je inzicht hebt in de rol die jij speelt in het grote levensplan.

Hoe vind je innerlijke vrede

Hoewel we ons soms helemaal niet zo voelen, zijn we allemaal in staat om innerlijke vrede en gemoedsrust te vinden. Welke manieren we er ook voor gebruiken via meditatie, gebed, in de buitenlucht, skiën. We kunnen de vreugde die we aan het leven beleven vergroten. Met iets wat ons geestelijk tot rust brengt. Terwijl we tegelijkertijd ook het gevoel ervaren deel uit te maken van een groter plan.

Eénmaal we dit hebben ervaren, willen we dat gevoel behouden en dat is echter het moeilijkste. Zeker in het geval je geconfronteerd wordt met de dagdagelijkse problemen en hindernissen in het leven. Toch zijn er manieren om jezelf ervan bewust te maken wanneer je die innerlijke rust verliest en hem kan terugvinden.

Je eigen innerlijke gesprekken

Er komen in de loop van de dag ontelbare gedachten in ons op. We denken over zoveel dingen na. We maken ons ook zorgen over situaties in ons leven. Maar ook over mensen onze relaties en wat dacht je van gezondheid. Een teveel van dit soort gedachten kost tijd en energie. Wat op hun beurt ons weerhoudt te genieten van innerlijke vrede en rust. Eén van de manieren om die bezorgde gedachten te dimmen. Is je innerlijke dialogen in de gaten te houden. De dingen die je tegen jezelf zegt hebben een onmisbare invloed op je gemoedsrust.

Zeker wanneer onze gedachten in eerste instantie gaan over wat er fout is gelopen of fout zou kunnen lopen. Want dan begint de twijfel toe te slaan. Waardoor we op een gegeven moment verzeilen in een soort van “wanhoopsgevoel.” Met de overtuigingen dat jouw leven geen zin heeft. Dat je toch gedoemd bent om ongelukkig te zijn. Het toch nooit zal veranderen. Jouw problemen nooit zal kunnen oplossen. Oftewel jij vindt dat je geboren bent voor het ongeluk.

Innerlijke dialogen blokkeren innerlijke vrede

Wanneer je die innerlijke dialogen, negatieve en blokkerende gedachten en overtuigingen verandert. Brengt dit ook een verandering in jezelf, in je gedrag, teweeg. Begin met je overtuigingen, je gedachten in vraag te stellen. Is het echt zo dat ik geboren ben voor het ongeluk? Zijn er ook momenten dat ik me echt in vrede en vreugde gevoeld heb. Ik ben ervan overtuigd dat je hierbij ongetwijfeld,  ja, zal antwoorden.

Meditatie voor innerlijke vrede is jezelf bemoedigend toespreken

Als je jezelf bemoedigend toespreekt, gebeurt er iets wonderbaarlijk! Je gaat je beter voelen en dat gevoel zal jou de energie geven om je doelen na te streven. En je de moed geven nieuwe dingen uit te proberen. Je wordt liefdevoller en milder naar jezelf toe.
Dit vraagt elke dag weer oefenen met die innerlijke stemmetjes en dialogen.. Hou vol en je zal na een tijdje opmerken dat die negatieve gedachten ruimte zullen maken voor optimisme, vreugde. En vrede met je leven, in het hier- en nu. De spiritueel consulenten van Topparagnosten België staan klaar je tijdens dit proces te begeleiden. Zie de gesprekken voor jezelf enerzijds als een stok achter de deur. Anderzijds als een cadeau voor jezelf. Om jezelf te bevrijden.

Het is dus belangrijk bewust te worden van de manier waarop je naar jezelf kijkt!